ADMINISTRATIE

Secția TBC, mai aproape de modernizare (VIDEO)

Last Updated on octombrie 13, 2022 by Romeo Crismaru

Pe șantierul Ambulatoriului Secțiilor Pneumologie I și II din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, se desfășoară ample lucrări de modernizare în cadrul proiectului implementat de Consiliul Județean Mehedinți.

Sectia TBC a Spitalului Județean a intrat într-un amplu proces de reabilitare și modernizare. Pentru acest proiect, Consiliul Județean Mehedinți a atras un proiect de modernizare pe fonduri europene, însă, pentru ca instituția sanitară să ofere cele mai bune condiții pacienților, forul județean a completat suma din buget propriu.

„Este una dintre cele mai mari secții externe ale Spitalului și dacă în urmă cu câteva luni au fost câteva sincope, acum, antreprenorul are mobilizați, zilnic, în medie, 40 de muncitori astfel încât, lucrările să se desfășoare într-un ritm bun. Acesta este unul dintre cele mai importante proiecte ale Consiliului Județean Mehedinți, la care am ținut foarte mult să se implementeze pentru ca pacienții să aibă condiții bune de tratament. De altfel, din bugetul județului, contribuția este de peste 11 milioane lei, mai mare decât suma atrasă din fonduri europene, întrucât multe dintre lucrările necesare nu au fost eligibile și nu le-am putut ocoli, pentru că ne dorim o modernizare totală. Ascensorul a fost deja montat la Corpul S3, astfel că pacienții se vor deplasa mai ușor între etaje. În cadrul discuțiilor purtate, am insistat ca antreprenorul să finalizeze încăperea în care va fi montat un aparat performant de radiologie care va ajunge la Spital în cursul săptămânilor următoare”, a declarat președintele Consiliuylui Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

La vizita pe șantieri, președintele CJ Mehedinți a fost însoțit de parlamentarii Alin Chirilă și Cornel Folescu, de primarul Marius Screciu, care au apreciat lucrările care se efectuează la Ambulatoriului Secțiilor Pneumologie I și II. Termenul final al proiectului este 31 decembrie 2023, dar există șanse de finalizare și mai devreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button