EVENIMENT

Şedinţă de guvern susţinută de copii, la Palatul Victoria

Last Updated on noiembrie 21, 2022 by Romeo Crismaru

Astăzi, la Palatul Victoria, copiii au format un guvern. O şedinţă de Guvern, în care copiii iau locurile miniştrilor, s-a desfășurat, în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului.

Palatul Victoria a devenit, pentru o zi, Guvernul Copiilor. Cei mici și-au prezentat viziunea şi aspiraţiile pentru România, printr-o serie de proiecte pe care le vor propune în cadrul simulării şedinţei de guvern.

Şedinţa a fost condusă de către Consilierul de stat şi coordonatorul strategic al asistenţei umanitare din cadrul Departamentului pentru Responsabilitate Socială Comunitară şi Grupuri Vulnerabile, Mădălina Turza.

Iată cum s-a desfășurat inedita ședință a Guvernului copiilor (video):

Evenimentul este realizat în parteneriat cu UNICEF România. Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului este marcată anual în data de 20 noiembrie. UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF lucrează împreună cu actori cheie precum Guvernul, Parlamentul, autorităţi locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naţionali şi internaţionali şi mass-media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate şi la şcoală, pentru protejarea adolescenţilor şi monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecţie socială şi pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button