ADMINISTRATIE

ȘEDINȚĂ ORDINARĂ A CONSILIULUI JUDEȚEAN MEHEDINȚI

Last Updated on iulie 25, 2022 by Erceanu Ileana

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Mehedinți pentru luna iulie, convocată astăzi, au fost aprobate, cu unanimitate de voturi, opt proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.

Unul dintre proiecte a făcut referire la actualizarea valorii contractului de execuție lucrări aferent proiectului ”Reabilitare/modernizare DJ 670 Malovăț (DN 67) – Marga ”, implementat de Consiliul Județean Mehedinți, urmare a modificării legislației apărute în domeniul achizițiilor publice, respectiv OG nr. 15/2021, necesară având în vedere evoluția prețurilor în cazul materialelor de construcții utilizate în procesul de execuție a lucrărilor.

De altfel, toate contractele de execuție lucrări, aferente obiectivelor de investiții ale Consiliului Județean Mehedinți au fost actualizate conform OG 15/2021, parte din sumele cu care au fost suplimentate lucrările fiind acoperită de la bugetul statului, iar altă parte fiind suportată de la bugetul Consiliului Județean Mehedinți.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, din veniturile proprii ale județului, s-a aprobat alocarea sumei de 350 000 lei pentru plata burselor copiilor din cadrul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă “Constantin Pufan” și Liceului Tehnologic “Drobeta”, unități aflate în subordinea Consiliului Județean Mehedinți, aferente anului 2022.

Totodată, bugetul județului a fost rectificat cu suma de 6, 6 milioane lei, bani primiți de la bugetul de stat pentru finanțarea drepturilor persoanelor cu dizabilități din cadrul DGASPC. Banii vin în completarea sumei inițiale, alocate prin Legea Bugetului de Stat, pe anul 2022 din care se plătesc indemnizațiile și drepturile persoanelor cu dizabilități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button