ACTUALITATE

SERUL ANTIVIPERIN, UN LUX PENTRU MULTE SPITALE

Last Updated on iunie 23, 2022 by Toma Mihai

Sezonul cald aduce, pe lângă plimbări și distracție, în Clisura Dunării, și pericolul șerpilor veninoși. Serul antiviperin nu se găsește, însă, în toate spitalele, iar administrarea lui trebuie realizată în interval de maximum 2 ore de la mușcătură.

Viperele cu corn sunt tot mai prezente în Clisura Dunării şi Băile Herculane, iar doi oameni au fost deja mușcați de astfel de vietăți. Unul dintre ei este un minor de 14 ani, iar celălalt un bărbat ce tăia lemne într-o pădure. Oamenii au fost salvați pentru că au ajuns la timp la spital.

Pentru multe dintre unitățile medicale prețul serului este considerat ridicat, astfel că unele spitale nu își permit achiziția acestuia. O fiolă de ser antiviperin costă, în România, circa 500 de euro.

În general, viperele cu corn fug de oameni, dar exista si situaţii în care ii atacă. Oamenii locului spun că turiștii trebuie să fie vigilenți, în special la încălțăminte, mai ales dacă pornesc în drumeții.

Vipera cu corn este cea mai periculoasă specie de la noi. Poate fi recunoscută după faptul că este cel mai mare șarpe de la noi, atingând chiar și la un metru lungime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button