POLITIC

Sindromul foștilor șefi de partid care pornesc de la zero alte formațiuni

Last Updated on aprilie 4, 2022 by Toma Mihai

În ultimele luni a devenit o nouă modă printre foștii șefi de partide să-și dea demisia odată ce pierd frâiele și să o ia de la capăt într-o formațiune nouă. Victor Ponta, Liviu Dragnea, Ludovic Orban sau Viorica Dăncilă sunt numai câteva exemple.

La jumătatea lunii septembrie anul trecut, odată cu eliberarea sa din închisoare, fostul lider PSD Liviu Dragnea anunța că se va implica la succesul unui nou partid fondat de Codrin Ștefănescu și alți foști social-democrați.

Partidul format în jurul lui Liviu Dragnea a fost fondat, conform acestuia din urmă, de către patru „oameni obișnuiți”, în colaborare cu fostul secretar general al PSD Codrin Ștefănescu și că obiectivul său este „bunăstarea românilor”. Cu toate că formațiunea a fost formată după alegerile parlamentare, aceasta are deja un membru în Parlament după ce deputatul Francisc Tobă, intrat pe listele AUR, s-a alăturat pe 28 martie formațiunii lui Dragnea. Mai mult, Tobă a fost promovat vicepreședinte al partidului și „va coordona departamentul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională al partidului.

Dăncilă lasă PSD-ul pentru alt partid

Fost candidat la alegerile prezidențiale și fostul premier Viorica Dăncilă a demisionat din partidul pe care l-a condus până în noiembrie 2019 și a anunțat săptămâna trecută că se alătură unei noi formațiuni.

Și fostul lider PNL Ludovic Orban a pus bazele unui nou partid la jumătatea lunii decembrie anul trecut, ca urmare a demisiei sale din formațiunea condusă interimar de către Gheorge Flutur. Orban a luat anul trecut decizia să părăsească partidul după ce președintele de atunci, Florin Cîțu, între USR-PLUS și PSD a ales formațiunea lui Ciolacu pentru a forma noul guvern.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button