EVENIMENT

Sinuciderea lui Ioan, din ce în ce mai suspectă! DGASPC a demarat o anchetă

Tot mai multe semne de întrebare ridică moartea copilului de 13 ani care s-a aruncat de pe clădirea fostei maternități din Severin. Se pare că decepția din dragoste nu ar fi cauza principală a sinuciderii, conform sutelor de mărturii de pe rețelele de socializare. Mai mult, DGASPC Mehedinți a demarat propria anchetă asupra morții lui Ioan Olarean. Astăzi copilul va fi înmormântat.

Moartea copilului de 13 ani care s-a aruncat de pe clădirea fostei maternități, în seara zilei de 7 noiembrie 2022, și care a șocat întreaga comunitate, începe să ridice tot mai multe semne de întrebare. În numai câteva zile, rețelele de socializare au explodat de comentarii și puncte de vedere, iar motivul sinuciderii este tot mai ambiguu. Varianta decepției din dragoste pare să nu mai stea în picioare. Vom fi totuși rezervați în a pune verdict, mai ales că majoritatea comentariilor sunt anonime. Doar o anchetă profesionistă a poliției ar putea elucida misterul morții lui Ioan.

Până atunci, însă, prima instituție care a anunțat deschiderea unei anchete, după moartea lui Ioan Olarean, este Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți. Instituția s-a autosesizat după ce în mediul online au apărut o serie de informații șocante.

„Ne-am autosesizat ca instituție după producerea acestei tragedii. Este un caz care ne-a afectat direct, nu doar ca angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Spun că ne-am autosesizat pentru că nu am avut nicio solicitare scrisă din partea unei persoane sau a unei instituții. Se conturează niște aspecte care evident trebuie verificate. Nu aș vrea să ne antepronunțăm, vreau să fie foarte clar acest lucru, nu spun că lucrurile stau într-un fel sau altul, pentru că ancheta este încă în fază incipientă. Noi urmează să verificăm prin această anchetă ce s-a întâmplat acolo în familie și să vedem dacă nu cumva și ceilalți trei copii ai familiei sunt într-o situație de risc, în cazul în care relatările de presă se confirmă.”, a declarat Adrian Bidilici, directorul DGASPC Mehedinți. Declarația vine după ce au apărut diverse acuzații anonime la adresa tatălui lui Ioan, preot la Catedrala Episcopală din Severin.

Atenție la știrile alarmiste și senzaționalite

Din păcate, trăim niște vremuri destul de ciudate în care valorile s-au risipit, oamenii nu mai verifică nimic din ceea ce li se servește drept informații, iar mass-media nu mai lucrează după toate regulile deontologice. Mai mult, se pare că astăzi oricine scrie, sub anonimat sau nu, pe Facebook este „ziarist”. Din păcate, valurile de acuzații la adresa preotului Olarean nu pot fi verificate decât de organele abilitate, care sigur vor face ceea ce trebuie să facă. Până atunci, însă, datul cu părerea ar trebui să înceteze!

Un mesaj dureros

Unul dintre cele mai dureroase și puternice mesaje din mediul online vine de pe contul „Claudia Gutulescu”. Îl vom reda mai jos, fără alte comentarii, înțelegând că nu putem și nu avem voie să emitem niciun scenariu și nicio concluzie până când organele abilitate ale statului nu vor avea o concluzie legală în acest caz:

„Astazi va fi înmormântat Ioan, baiatul de preot din Drobeta Turnu Severin care a decis sa isi puna capat zilelor aruncandu-se de pe o cladire parasita.

Un copil frumos de 13 ani, un copil dezvoltat perfect, cu prieteni si cunostinte foarte multe, cu simtul umorului (asa cum chiar cei din jur spun), cu „iubite”, cu absolut niciun motiv aparent de a recurge la acest gest. Social era bine, la scoala era bine, sanatos era, placut de fete, deci DE CE?

Tatal si unchiul sau, ajunsi la locul tragediei au lamurit-o imediat: se certase cu iubita! Esec in dragoste! Si asta a rulat imediat in paginile ziarelor si in toate stirile despre eveniment. “Iubita”, o fetita de 14 ani. Bun titlul, s-au hăhăit la stire cativa, altii l-au clasat imediat ca slab de inger pe baiat, majoritatea i-au plans părinții si aia a fost. Caz clasat.

Sunt mama de baiat de 14 ani. Si da, intra-devar cam asta este varsta la care incep sa tatoneze relationari “mai altfel” cu o fata sau alta. Insa daca cineva crede ca din astfel de relatii absolut nevinovate un baiat sare de pe o cladire, va rog sa va reveniti cu picioarele pe pământ. Stim si despre ce fusese asa-zisa cearta: o problema la matematica, spun prietenii. Si se impacasera pe la 6, cand de fapt au si schimbat ultimele mesaje.

Si atunci, din nou, DE CE??

Am facut, dupa cum bine stiti, apelul catre prietenii si cunostintele lui Ioan, sa imi povesteasca despre motivele pentru care ei cred ca prietenul lor nu mai este. Si, spre uimirea mea, mi au scris multi. Dupa socul experimentat in urma citirii povestilor lor, cred ca al doilea soc a fost ca ABSOLUT TOTI au spus acelasi lucru. Prieteni, colegi, parinti de prieteni si colegi, vecini, absolut toti au spus, in linii mari, aceeasi poveste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button