ACTUALITATE

Situația mașinilor blocate pe șosea

Last Updated on iulie 5, 2023 by Erceanu Ileana

Echipele de salvamontiști din cele trei judete au ajuns în sectoarele de drum din zonele lor de responsabilitate și au făcut primele evaluari ale situației.

Datorita lipsei de informații corecte și actuale, grupul organizat de mașini s-a deplasat după trakul de GPS dat de organizatori intrând pe un drum închis circulației publice.si emnalizat în acest sens. Câteva mașini si-au spart baile de ulei , foarte multe si-au distrus tobele de eșapament, situație în care , coloana de mașini s-a oprit pe o lungime de cca 30 km așteptând indicații de la organizatori, indicații ce nu putea fi transmise datorita lipsei semnalului telefonic.

Alături de polițiști și personal ISU , salvamontistii au discutat cu toti conducătorii auto și i-au îndrumat în direcțiile de retragere din zona către județele Gorj, Caraș și Hunedoara.

Au existat și câteva mici intervenții medicale, în principal plagi și traumatisme , rezultate din situații fără legătură cu evenimentul.

Doua persoane au beneficiat de prim ajutor din partea Salvamont Gorj , iar o persoana ce prezenta o stare de epuizare psihica a fost predată unei ambulante SMURD.

Cel mai ciudat caz primit vreodată de echipele Salvamont.

Salvamontiștii din județele Gorj si Caraș Severin au fost alertați cu privire la existenta unor mașini blocate pe șoseaua care trece prin Gorj , prin Valea Cernei si care leagă Câmpul lui Neag -Hunedoara de Herculane – Caraș Severin.

Nimic spectaculos pana aici, au mai fost drumuri rupte de ploi sau înzăpezite , au mai fost mașini și oameni blocați, dar acum situația întrece orice închipuire, este vorba de 110 mașini și peste 200 de persoane !!!.

Cei din mașini nu au probleme medicale, dar , cu siguranță ploile din ultimele ore au adus ceva depuneri de pe versanți și au blocat o porțiune de drum întrerupând coloana de mașini.

Informațiile sunt încă incerte și, se pare ca, pietre căzute datorita ploii , au blocat drumul sau chiar au lovit mașini

Un echipaj Salvamont Gorj se va deplasa în zona , se va intersecta din lateral cu coloana de mașini ce se întinde pe aproximativ 30 de km și va încerca să intervină în caz ca se anunta vreun eveniment cu victime .

Alte echipaje de salvamontisti vor pleca dinspre Herculane și dinspre Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button