ACTUALITATE

Șoferi băuți și drogați pe drumurile din Mehedinți

Last Updated on noiembrie 14, 2022 by Romeo Crismaru

În ultimele 72 de ore, poliţiştii mehedințeni au acţionat pentru impunerea respectării legislației rutiere și prevenirea accidentelor de circulație. În afară de abaterile în regim de contravenție depistate, în traffic au fost descoperiți doi șoferi bine băuți, precum și unul drogat. S-au aplicat sancțiuni de peste 142.000 de lei

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, bicicliștilor, depăşirea, acordarea de prioritate, constatând 570 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Au fost sancţionaţi 129 de conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum și 59 de şoferi care nu au purtat centura de siguranţă. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 142.800 lei. Au fost reţinute în vederea suspendării sau anulării 48 de permise de conducere și au fost retrase 22 de certificate de înmatriculare.

Exemple semnificative:

La data de 11 noiembrie a.c., ora 23.21, polițiștii din cadrul Poliției Orașului  Baia de Aramă au depistat, în trafic, un bărbat de 53 de ani, din municipiul Motru, județul Gorj în timp ce conducea un autoturism pe DN 67 D, după ce a consumat băuturi alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 12 noiembrie a.c., ora 21.56, polițiștii din cadrul Poliției Oraș Strehaia au depistat, în trafic, un bărbat de 26 de ani, din Comuna Voloiac în timp ce conducea un autoturism pe strada A.I. Cuza, în orașul Strehaia, după ce a consumat substanțe psihoactive. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat o valoare pozitivă la cannabis, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice. În cauză, a fost întocmit dosar penal. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

În data de 13 noiembrie a.c., ora 18.55, polițiștii din cadrul  Secției  Poliție Rurală Strehaia au depistat, în trafic, un bărbat de  71 de ani,  din   comuna Tâmna în timp ce conducea un autoturism pe DC 86 A, în localitatea Valea Ursului, după ce a consumat băuturi alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Barbatul a refuzat să fie condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button