SOCIAL

Somon afumat contaminat cu Listeria, retras de la vânzare

Last Updated on septembrie 13, 2023 by Erceanu Ileana

Somon contaminat cu Listeria, retras de la vânzare, într-un cunoscut lanț de supermarketuri din România! Anunțul  a fost facut de ANSVSA.

Mai multe loturi de somon afumat sunt retrase de la vânzare ca urmare a evidentierii prezenței Listeria monocytogenes, o bacterie care cauzează listerioza, o boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni.

Un cunoscut lanț de supermarketuri din România a retras de pe piaţă mai multe loturi de file de somon norvegian afumat, ca urmare a prezenţei bacteriei Listeria monocytogenes.

Se recomandă persoanelor care deţin produse din loturile descrise să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

”Vă informăm că societatea OCEAN FISH S.RL. a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului de mai jos, ca urmare a evidentierii prezentei Listeria monocytogenes. Carrfour România SA. retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: FILE SOMON file somon norvegian afumat 200g şi file somon norvegian afumat , feliat 100G”, se arată într-un anunţ postat pe site-ul ANSVSA.

”Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, a transmis Carrefour.

Persoanele care au consumat produsele şi care prezintă febră simplă sau însoţită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul şi să raporteze acest consum.

”Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum şi cele în vârstă trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni”, se mai arată în anunţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button