EVENIMENT

SPECTACOL MULTICULTURAL organizat de Colegiul Național „Gheorghe Țițeica”

Last Updated on aprilie 28, 2023 by Romeo Crismaru

Reporter: MĂDĂLINA CAIAN, Imagine: EUGEN NEGOIȚĂ

Elevii Colegiului Național Gheorghe Țițeica au oferit astăzi un frumos spectacol multicultural pentru partenerii turci, sosiți la Severin, în cadrul unui Proiect Erasmus+, în care copiii și-au împărtășit reciproc tradițiile și obiceiurile.

Un minunat spectacol multicultural s-a derulat astăzi pe scena Palatului Culturii „Teodor Costescu”, fiind oferit de elevii Colegiului Național Gheorghe Țițeica, în cinstea oaspeților lor veniți din Turcia. Elevii și profesorii turci au ajuns la Severin, în cadrul unui proiect Erasmus+, în care elevii din România și Turcia și-au împărtășit reciproc obiceiurile și tradițiile. Și pentru că vorbim de tradiții, pe scena palatului au evoluat formații de dans popular din România, iar pe monitoare, cei prezenți au putut viziona dansuri tradiționale turcești. La eveniment au participat și autoritățile publice locale.

Proiectul Erasmus a făcut posibilă întâlnirea dintre elevii veniți din Turcia si elevii Colegiului Țițeica. Activitatea are ca scop facilitarea experiențelor interculturale, elevii români și cei din Turcia având ocazia să împărtășească tradițiile și obiceiurile definitorii. Pe parcursul desfășurării activităților, tinerii au avut ocazia să-și facă prieteni, alături de care vor acumula noi informații și își vor înțelege culturile reciproc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button