SPORT

Sportivii formați la Orșova scriu din nou istorie la Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen

Last Updated on august 14, 2022 by Romeo Crismaru

Clubul Sportiv Școlar din Orșova își confirmă din nou excelența și gloria! Deși uitați de autoritățile din România, subfinanțați, umiliți de-a lungul anilor, spertivii și antrenorii de excepție de la Orșova câștigă medalii după medalii și continuă să uimească lumea canotajului mondial. Campionii de la Munchen s-au format la Orșova! Se aude Ministerul Educației?

Sportivele române Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, campioane olimpice la Tokyo, au câştigat medaliile de aur, sâmbătă, la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen, în proba de dublu vâsle feminin.

Echipajul de dublu rame masculin (M2-), compus din sportivii Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, a câştigat medalia de aur pentru România la Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen. Reprezentanții României au fost urmați de Marea Britanie şi Spania.

România a cucerit medalii în toate cele şase finale în care a participat sâmbătă:

Trei medalii de aur, la dublu rame, feminin (Ioana Vrînceanu şi Denisa Tîlvescu) şi masculin (Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan), precum şi la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş) şi trei de bronz, la patru rame feminin (Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş), patru rame masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu, Florin Lehaci) şi patru vâsle masculin (Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu şi Marian Enache).

Rezultate la Campionatele Europene de SENIORI PRIMA ZI unde se regăsesc sportivii orșoveni:

Locul I dublu rame masculin – Marius Cosmiuc și Sergiu Bejan;

Locul I dublu vâsle feminin – Ancuța Botnar;

Locul I dublu rame feminine – Denisa Tîlvescu;

Locul III 4 rame masculin – Florin Lehaci, Ștefan Berariu și Mihăiță Țigănescu;

Locul III 4 rame feminine – Amalia Bereș si Mădălina Bereș;

Locul III 4 vasle masculin – Mihai Chiruță.

Menționăm că sportivii menționați mai sus care au participat la acest campionat au fost formați și pregătiți în cadrul Clubului Sportiv Școlar Orsova, la CNOPJ ORȘOVA.

Nici aceste rezultate de excepție și nici cele din anii trecuți nu par să impresioneze autoritățile din România. CSS Orșova se chinuie și astăzi să asigure masa și echipamentul sportivilor și doar autoritățile locale îi mai ajută: primarul și Consiliul Local din Orșova și președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button