ACTUALITATE

Sprijin nerambursabil de 300 de milioane de euro pentru sectoarele agroalimentar, piscicultură sau acvacultură

Last Updated on mai 6, 2022 by Toma Mihai

Fermierii vor avea acces la 300 de milioane de euro sprijin nerambursabil pentru IMM-uri prin noua Măsură POC 4.1.2., pentru depășirea crizei generate de pandemia de COVID-19, în sectoarele agroalimentar, piscicultură sau acvacultură.

”Referitor la acordarea de granturi pentru capital de lucru, pentru patru domenii mari din economie, este vorba despre industria alimentara, acvacultura, piscicultura si agricultura. S-a aprobat astfel o valoare totala de 300 de milioane de euro, aceste 300 de milioane de euro sunt dezvoltate pe doua masuri, o masura este cu denumirea de ”microgranturi”, potrivit acesteia 5000 de euro urmeaza sa fie acordati pentru microintreprinderi, PFA, II si IF, respectiv pentru cei care desfasoara activitatea in cele patru domenii mentionate, bugetul total este de 50 de milioane de euro si estimam un numar de peste zece mii de beneficiari. A doua masura, in cadrul aceleiasi tip de grant sunt granturile pentru capita;l de lucru, iar bugetul acestei masuri este de 250 de miloioane de euro”, a declarat Marcel Bolos”, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Cheltuielile eligibile vizează stocurile cu materii prime, materiale, mărfuri sau alte categorii de stocuri necesare activității, achitarea de datorii curente sau restanțe față de furnizori, cheltuieli cu chiria pe baza de contract încheiat sau redevență, cheltuieli cu achiziția de servicii necesare activității curente, cheltuieli cu achiziția de obiecte de inventar, echipamente, utilaje, instalații sau tehnologii, respectiv plata datoriilor către bugetul de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button