ACTUALITATE

Spune-i primăriei că ai WC-ul în fundul curţii

Toți românii care au fose septice în curte trebui să anunțe autoritățile locale. În caz contrar, aceștia riscă să primească amenzi între 5 și 10 mii de lei. De asemenea, riscă amenzi și autoritățile locale care nu vor pune la dispoziția românilor completarea formularului de înregistrare. Fosa Septica este special concepută pentru tratarea apelor uzate menajere.

Toți cetățenii care au fose septice, haznale și WC-uri în curte au obligația de a se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate, conform Hotărârii de Guvern nr. 714 și declarate la primăria de domiciliu, doar că responsabilii din primării știu foarte bine care este realitatea și nu au decât să evidențieze localitațilesau satele care nu au canalizare.

Hotărârea este în vigoare din luna mai a acestui an, doar că  unii primari abia acum încep  să strângă datele, termenul final fiind 31 octombrie.  Actul normativ prevede că cei care şi-au construit fose septice începând cu luna mai au 120 de zile la dispoziţie ca să le declare.

Toți cetățenii care deţin haznale, trebuie să obţină în următoarele luni şi un aviz de la Gospodărirea apelor prin care să dovedească faptul că fosa nu poluează. Tot ei trebuie să  încheie un contract cu o firmă de vidanjare în vederea transportului apelor uzate la o stație de epurare. Pentru toate sistemele individuale adecvate este obligatorie eliminarea nămolului de epurare din instalație, printr-o firmă acreditată de vidanjare.”, art.14, art 15/HG 714/2022.

2 Comments

  1. Primăria stie ca toti locuitorii au wc in fundul Curții ca au fost inutili .Primarii trebuiesc Trași la răspundere si amendați pentru condițiile din evul mediu in care se zbat locuitorii comunelor chiar f aproape de orașe ,nefiind canalizare

  2. Nu este canalizare,gaz,apa și ei vor sa declari fosa septica.
    Dar toți care au ,,fosa’’ in fundul Curții și o muta din an in an ca se umple fac contract cu firma de vitanjare.
    Aș aduce o Vitanja in primăria comunei și aș Vitanja primarul sau aș Descarcă Vitanja pe primărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button