ACTUALITATE

STAȚIUNEA BALA, TOT MAI ATRACTIVĂ

Last Updated on iunie 9, 2023 by Romeo Crismaru

La început de sezon estival, Stațiunea Bala este ocupată în proporție de 98 la sută de pacienți din toată țara, ce se regăsesc la Complexul Balnear Bala, dar și de turiști, atrași de frumusețea zonei.

În Staținea Balneoclimaterică Bala se fac ultimele pregătiri pentru deschiderea ștrandurilor termale, unde se fac tratamente cu nămol, dar și ștrandurile pentru agrement. Chiar dacă ploaia le-a dat mari bătăi de cap, conducerea stațiunii promite că până la finalul acestei săptămâni va termina lucrările și va deschide cu brio toate ștrandurile. Pe lângă tratamentul din complexul balnear, pacienții vor beneficia, începând de sâmbătă, 10 iunie, și de nămolul sapropelic și de baia cu apă termală în aer liber, în funcție de afecțiuni și de recomandările medicilor din stațiune. Tot sâmbătă se deschide și ștrandul termal, aflat în administrarea complexului balnear.

Directorul complexului balnear le dă o veste bună pacienților, dar și turiștilor care vin la Bala: prețurile de intrare la ștrand rămân la nivelul celor de anul trecut. Locuitorii comunei, dar și tinerii beneficiază de reduceri. Medicii din stațiune sunt și ei pregățiți pentru a recomnda tratamentele cu nămol.

DRAGOȘ NĂSTASIE, director Stațiunea Balneoclimaterică BALA: „Încercăm să finalizăm până sâmbătă, să deschidem atât ștrandurile pentru curele cu nămol, cât și ștrandurile pentru agrement. Din păcate, vrmea nu ne-a prea lăsat, dar suntem optimiști că vom termina. Prețurile la stranduri rămân aceleași, iar persoanele sub 18 ani și locuitorii comunei au reduceri semnificative”.

Oamenii se artă mulțumiți de serviciile de la Bala, vin la tratament din toată țara, iar gradul de ocupare a stațiunii depășește 98 la sută.

Izvoarele cu ape minerale și nămolul sapropelic sunt cele care-i atrag pe vizitatori, mai ales pe cei care vin la tratament. Șase tipuri de terapie, inclusiv cu aerosoli și nămol, alături de masaj sau împachetări cu parafină fac parte din opțiunile care stau la dispoziția clienților, în funcție de nevoile fiecăruia. Se pot trata afecțiuni ca: cele digestive, reumatice, ginecologice ori neurologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button