EDUCAȚIE

 Structura anului şcolar viitor va fi organizată tot pe module

Last Updated on martie 12, 2024 by Erceanu Ileana

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunțat, că şi anul şcolar viitor va fi organizat pe module care alternează cu perioade scurte de vacanţă.

„Nu a fost observată o legătură între structura anului şcolar şi rezultate. Mai mult, a fost realizată o evaluare a percepţiei profesorilor, elevilor, părinţilor cu privire la structura anului şcolar, studiu care a arătat că există o percepţie pozitivă a alternării de perioade de efort academic cu perioade mai scurte de vacanţă.

 ,,Structura anului şcolar viitor rămâne pe această structură de module”; a afirmat Ligia Deca.

Întrebată dacă în urma rezultatelor slabe obţinute de elevii de clasa a opta la simularea examenului de evaluare naţională se ia în calcul revenirea a structura anului şcolar cu trimestre sau reintroducerea tezelor ca metode de evaluare la clasă. Aceasta a afirmat că nu s-a discutat, la nivelul Ministerului, despre ideea reintroducerii tezelor.

 „Nu am avut o discuţie cu privire la reintroducerea tezelor, însă simulările în acest an au fost organizate mai devreme ca evaluări sumative tocmai în ideea de a putea utiliza rezultatele în recapitulări şi consolidări în vederea examenelor naţionale”, a adăugat ministrul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button