ACTUALITATE

Subvenții APIA 2023: Banii intră săptămâna aceasta în conturile fermierilor!

Last Updated on iunie 27, 2023 by Erceanu Ileana

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) intră, oficial, în ultima săptămână de plăți aferente campaniei de cereri 2022. Fermierii urmează să fie autorizați pentru plata finală înainte de 30 iunie, termenul limită.

Directorul general al agenției de plăți , a informat beneficiarii de subvenții cu privire la stadiul plăților. Cum data de 30 iunie este termenul limită până la care agenția de plăți trebuie să finalizeze autorizările la plată.

Tot săptămâna aceasta, banii fermierilor ar trebui să ajungă în cont pentru autorizările făcute până vineri, 23 iunie. Șeful APIA a anunțat că zilele trecute au fost autorizați la plată 785 de fermieri.

”Acum e perioada în care fermierii noștri culeg roadele Pământului, iar noi, Echipa APIA, le acordăm întreaga susținere! Astfel, în perioada 19 – 23 iunie 2023 am autorizat la plată 9,45 milioane euro, pentru Campania 2022, sumă finanțată din FEGA, FEADR, Instrumentul de redresare al Uniunii Europene (EURI) și Bugetul Național, pentru un număr de 785 de fermieri și această activitate continuă”, a comunicat directorul general al APIA, pe pagina personală de Facebook.

”Continuăm eliberarea adeverințelor necesare accesării de credite bancare pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții de sprijin implementate de instituția noastră în Campania 2023. Până în prezent numărul adeverințelor solicitate de fermieri pentru intervențiile finanțate din FEGA a ajuns la 8535, iar pentru intervențiile finanțate din FEADR au fost înregistrate 6512 de adeverințe eliberate solicitanților”, aanunțat Adrian Pintea, directorul general al APIA.

Primele plăți aferente campaniei APIA 2023 sunt așteptate să înceapă în toamnă, când, din 16 octombrie, centrele din toată țara vor da drumul primei tranșe din subvenții, a avansului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button