SOCIAL

TOT MAI PUȚINI SEVERINENI SE RACORDEAZĂ LA GAZ

Last Updated on octombrie 4, 2022 by Romeo Crismaru

Iarna bate la ușă, iar severinenii își fac planuri pentru cum își vor încălzi locuințele în sezonul rece. Dacă anul trecut, asigurarea căldurii în case pe bază de gaz era prima opțiune pentru mulți dintre locuitorii municipiului, anul acesta, lucrurile par să se fi schimbat.

Numărul de debranșări de la sistemul centralizat de incalzire este in scadere. Faptul că prețul gazului a crecut, dar și situația firmei, care are în concesiune extinderea rețelei de gaz natural (lucrările sunt blocate) sunt câteva dintre motivele care îi determină pe severineni să rămână racordați la sistemul centralizat al orașului.

ILIE ALECU, directorul SPAET: „În perioada 01 aprilie – 15 septembrie, s-au efectuat 410 de debranșări individuale, adică la apartamente, iar la scări de bloc – 18 scări (adică 171 de apartamente). Făcând o comparație cu anul trecut, când au fost înregistrate 1360 de debranșări, observăm o scădere considerabilă. La începtul sezonului rece 2022 – 2023, vom alimenta, de la sistemul centralizat din Drobeta Turnu Severin, 24.000 apartamente”.

Pentru a furniza căldură în apartamente și instituții, primăria are nevoie de suma de 70 milioane de lei. Dacă orașul nu va primi sprijin de la Guvern, este posibil ca cele 24.000 de apartamente să rămână în frig. Conform legii, furnizarea căldurii în sistem centralizat trebuie să înceapă când, timp de trei nopți, consecutiv, se înregistrează temperaturi sub 10 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button