ACTUALITATE

Un asteroid va trece pe lângă Pământ, de două ori mai aproape decât Luna

Last Updated on martie 23, 2023 by Erceanu Ileana

Un asteroid descoperit recent, numit 2023 DZ2, va trece sâmbătă pe lângă Pământ, la o distanţă de circa 175.000 de kilometri, de două ori mai aproape decât se află Luna.

Cu toate acestea, corpul ceresc nu constituie un pericol pentru planeta noastră, conform Biroului NASA pentru Coordonarea Apărării Planetare.

Asteroidul, cu o lăţime de aproximativ 55 de metri, se deplasează în prezent cu o viteză de 36,84 de kilometri pe secundă, potrivit instrumentului de urmărire în timp real al NASA. Corpul ceresc completează o orbită în jurul Soarelui în puțin peste trei ani.

Corpul ceresc completează o orbită în jurul Soarelui în puțin peste trei ani. Sâmbătă va trece la cea mai mică distanță de Pământ, de 175.000 de kilometri, de două ori mai aproape decât se află Luna (384.000 km).
În timp ce astfel de evenimente sunt obişnuite, apropierea unui asteroid de această dimensiune are loc doar aproximativ o dată la un deceniu, conform NASA, ceea ce oferă o oportunitate unică pentru ştiinţă. Astronomii de la Reţeaua internaţională de avertizare asupra asteroizilor (IAWN) vor observa trecerea asteroidului pentru a afla mai multe despre apărarea planetară, potrivit agenţiei spaţiale americane, preluată de Xinhua și Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button