ACTUALITATE

Un român a băgat Spania în haos

Last Updated on august 9, 2022 by Toma Mihai

Poliția spaniolă a arestat un român acuzat că a furat mai multe cabluri electrice, iar acest lucru a întrerupt circulația trenurilor de mare viteză pe ruta Madrid-Barcelona.

Bărbatul de naționalitate română, în vârstă de 19 de ani, este acuzat că a furat 600 de metri de cablu electric de pe linia de mare viteză.

Tânărul s-a opus arestării, iar acum este acuzat de tâlhărie, distrugere și nesupunere față de oamenii legii.

Polițiștii, care au recuperat o parte din materialul furat, nu exclud ca bărbatul să facă parte dintr-un grup organizat specializat în furturi de cupru din cabluri electrice, pe care îl vând apoi pe piața neagră, și spun că sunt posibile noi arestări în acest caz.

Din cauza acestui furt, circulația trenurilor de mare viteză pe ruta Madrid-Barcelona a fost suspendată luni, timp de câteva ore.

Compania a fost nevoită să introducă o rută alternativă de transport feroviar, care să ocolească reţeaua folosită de trenurile de mare viteză, pentru transportul călătorilor din capitală până în Barcelona, al doilea cel mai mare oraş din Spania.

Nu este singurul român arestat recent în Spania pentru astfel de furturi. Un alt bărbat de naționalitate română, în vârstă de 43 de ani, a fost arestat săptămâna trecută pentru peste 20 de furturi de cablu electric în zona Valencia.

Sursa Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button