ACTUALITATE

Val de intoxicații cu ciuperci 

Last Updated on septembrie 21, 2022 by Erceanu Ileana

 

Mai multe persoane  au ajuns la spital pentru că au mâncat ciuperci otrăvitoare, pe care le-au confundat cu cele comestibile.
 Pacienții au avut nevoie de un tratament complex  să își revină, așa că au fost internați. Cu toții au mâncat ciuperci culese  din pădure, fie cumpărate de pe marginea drumului de la localnici sau de la colțuril piețelor, culese de țarani din padurile apropiate.
Specialiștii atrag atenția să fim atenți atunci când vrem să consumăm ciuperci sălbatice.  În această perioadă a anului, datorită ploilor, ciupercile din pădure s-au înmulțit. Au crescut mari și cărnoase. Dar sporii celor otrăvitoare le contaminează pe cele comestibile. O singură ciupercă otrăvitoare este suficientă pentru ca mâncarea gatită să nu mai fie bună pentru consum.
 
Ciupercile adunate la întâmplare sau cumpărate de la persoane particulare pot produce intoxicații grave. Simptomele apar după după câteva minute, după 3-6 ora sau chiar mai mult. Acestea constau în dureri abdominale, grețuri și vărsături, transpirații abundente, scaune diareice. Localnicii care obișnuiesc să culeagă ciuperci an de an spun că nu le este frică de intoxicații.
Totuși, sunt cazuri în care cei intoxicați cu ciuperci ajung prea târziu la spital și nu mai pot fi salvați. Primele semne ale intoxicației pot apărea la doar câteva minute sau la câteva ore

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button