ACTUALITATE

Val de schimbări la vârful ANAF! ION CUPĂ va fi noul șef al Autorității Naționale a Vămilor

Last Updated on mai 30, 2023 by Romeo Crismaru

Săptămâna a început cu demisii și demiteri la ANAF. Lucian Heiuș și-a anunțat luni seara demisia din funcția de președinte al ANAF. Astăzi, șeful Autorității Naționale a Vămilor, Bogdan-Lari Mihei, a fost demis de către premierul Nicolae Ciucă. În locul său va fi numit ION CUPĂ, secretarul general adjunct al ANAF.

ION CUPĂ va fi numit, potrivit surselor noastre, șeful Autorității Naționale a Vămilor, în locul lui Bogdan-Lari Mihei, demis astăzi de premierul Nicolae Ciucă. Este a doua schimbare majoră la vârful ANAF, după ce președintele  ANAF, Lucian Heiuș, a demisionat luni, motivând că a fost onorat să conducă această instituție, dar regretă că nu a putut duce până la capăt procesul de modernizare al ANAF și proiectele începute.

„L-am demis, azi, pe șeful Autorității Naționale a Vămilor și am luat act de demisiile șefilor ANAF și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. Reformarea acestor instituții trebuie accelerată, prin digitalizare, profesionalizarea angajaților și eficientizarea procedurilor de lucru. Doar astfel vom putea valorifica în interes public rezultatele bune ale economiei și vom răspunde nevoilor sociale. Prin continuarea programelor de investiții masive, colectare corectă a veniturilor la buget și exploatarea resurselor noastre naturale, România va intra într-o nouă etapă de modernizare, în beneficiul tuturor cetățenilor săi”, se arată în comunicatul Guvernului României.

Conducerea ANAF a fost preluată de vicepreședintele Nicoleta Cîrciumaru, iar la Autoritatea Națională a Vămilor vine secretarul general adjunct al ANAF – ION CUPĂ.

Ion Cupă este mehedințean, iar în ultima legislatură a fost deputat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button