ACTUALITATE

Valul de caniculă cuprinde România. Urmează zile de foc

Aerul canicular pune, ușor-ușor, stăpânire pe România. Disconfortul termic va fi tot mai accentuat, iar despre ploi se va putea vorbi doar în est și sud, dar vor fi de scurtă durată. Vestul țării va fi cel mai afectat de temperaturile ridicate, pentru că termometrele vor indica chiar și 36 de grade Celsius, la umbră. Luni, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, cu disconfort termic în creștere mai ales în regiunile vestice. Cerul va fi variabil, cu înnorări, ploi de scurtă durată şi posibil descărcări electrice, după-amiaza şi seara, local în zona montană şi submontană şi pe arii restrânse în est şi în sud.

Temperaturi de 35 de grade Celsius .Pentru ziua de marți, 28 iunie, meteorologii anunţă pe arii restrânse caniculă, mai ales în zonele vestice unde şi disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la munte şi în regiunile sudice unde izolat vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în estul şi sud-estul teritoriului.

Valul de căldură sufocantă se accentuează miercuri, 29 iunie. Vremea va fi călduroasă, caniculară îndeosebi în regiunile din jumătatea de vest a ţării, iar disconfortul termic va fi accentuat în zonele de câmpie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în est, sud-est şi la munte, unde pe arii restrânse, probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi ridicată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button