ACTUALITATE

Veste bună pentru șoferi! Asigurarea RCA plafonată

Last Updated on aprilie 11, 2023 by Erceanu Ileana

Începând de astăzi, 11 aprilie 2023, asigurările RCA vor fi plafonate pentru următoarele 6 luni la nivelul prețurilor de bază aplicate de fiecare asigurator în parte la nivelul lunii februarie.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a luat această decizie în contextul actual al falimentului EUROINS Romania, pentru a se evita creșterea prețurilor polițelor RCA și la insistențele asiguratorilor care susțin ca vor avea pierderi dacă vor vinde la prețul de anul trecut.

În medie, un șofer va plăti cu 12% mai puțin față de acum, însă prețurile sunt mult mai mari față de anul trecut! În prezent un conducător auto poate plăti și cu 40 de procente mai mult față de anul 2022 pentru o asigurare obligatorie.

Totodată se vor plafona și comisioanele de distribuție, la nivelul de 8%, iar toți asiguratorii vor calcula aceste tarife la nivelul B0,( baza de la care se pornește orice calcul care ulterior va fi bonusat sau malusat) în funcție de istoricul de daune și de comportament a acestora în anii ulteriori. Acest lucru se va aplica si BAAR-urilor,( Biroul Asiguratorilor Auto din Romania).

Am convenit cu toții, ne-am luat angajamentul și toată lumea a agreat această masură, cu aplicabilitate pe șase (6) luni de zile”, a afirmat reprezentantul ASF, Cristian Ruşu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button