ACTUALITATE

Vin zile infernale pentru români

Last Updated on iulie 19, 2022 by Toma Mihai

Când ajunge la intensitatea maximă valul de aer tropical

Valul de aer tropical aduce vreme de coşmar şi în România. Meteorologii prognozează că valul de aer tropical se va afla la intensitate maximă în weekend, temperaturile resimţite fiind de peste 40 grade Celsius în România.

Ne aşteptăm ca valul de căldură să atingă vârful intensităţii în special la sfârşitul acestei săptămâni, începând de vineri, sâmbătă, duminică, chiar şi în primele două zile din săptămâna următoare, a declarat Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) la România. Specialistul a explicat faptul că temperaturile vor creşte treptat, nefiind exclusă varianta să se înregistreze mai mult de 40 grade Celsius.

Miercuri atingem pragul de caniculă, 35-37 grade Celsius, iar joi vorbim de temperaturi care să depăşească 37-38 grade Celsius la umbră. În acest condiţii, este posibil ca temperaturile resimţite să fie mult mai mari, 39-40 grade Celsius, chiar şi peste. Din punct de vedere al precipitaţiilor ar putea fi doar averse locale, neînsemnate cantitativ, în zona de munte sau în nordul, nord-estul ţării, situaţie în care fenomenul de secetă pedologică, de lungă durată şi de o intensitate deosebită, este posibil să se intensifice şi să se extindă şi în alte zone, unde acum înregistrăm aprovizionare satisfăcătoare. Cel puţin în următoarele 10 zile, precipitaţiile vor fi insuficiente şi nu pot compensa nevoia acută de apă”, a declarat Elena Mateescu la România TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button