ACTUALITATE

VIRGIL POPESCU, TOT MAI CRITICAT DE PESEDIȘTI

Last Updated on iunie 21, 2022 by Toma Mihai

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, îi scoate din sărite din nou pe partenerii de coaliție din PSD. Aceștia îl acuză că nu ia nicio măsură împotriva speculei cu carburanți, mai exact a creșterii explozive a prețurilor la benzină și motorină. Și șeful Consiliului Concurenței a fost luat în colimator de PSD!

Românii sunt din ce în ce mai nervoși, când vine vorba de prețurile deja nesimțite ale carburanților și chiar se mobilizează pe rețelele de socializare. În Europa, situația este similară, cu excepția Ungariei și a Slovaciei, unde guvernele naționale au plafonat prețurile. În tot acest timp, coaliția de guvernare fierbe, iar unul dintre motivele scandalului mocnit dintre PSD și PNL este și această creștere imensă a preturilor la pompă. Social-democrații cer măsuri urgente de impact pentru a ajuta populația tot mai săracă, în timp ce liberalii le refuză, motivând că pot destabiliza deficitul și inflația. Unul dintre cei mai vocali pesediști este senatorul Daniel Zamfir, care reamintește faptul că acum vreo trei luni prețul barilului de petrol era de 120 de dolari, iar benzina și motorina erau cu puțin peste 7 lei, dar în prezent prețul barilului a scăzut la 113 dolari, iar prețul benzinei și motorinei a sărit bine de 9 lei. Senatorul social-democrat consideră că se face speculă cu aceste prețuri și îl trage de urechi serios pe ministrul Energiei, mehedințeanul Virgil Popescu.

CE NU SE POATE NEGOCIA ÎN COALIȚIE! (…) Ce altceva, în afară de specula, a determinat creșterea prețului așa semnificativ? În timp ce ministrul energiei întârzie cu măsurile, așa cum a făcut-o și în cazul gazelor și a energiei electrice, un grup restrâns de corporații fac mulți bani din speculă în timp de majoritatea companiilor și românii sărăcesc și economia se prăbușește! PSD propune ministrului energiei să plafoneze, pe o perioada limită, prețul carburanților. Dl. Virgil Popescu, așa cum a făcut și în cazul liberalizării prețurilor la energie electrică și gaze, întârzie nepermis sau chiar nu vrea. Eternul șef de la Consiliul Concurentei îi încurajează pe speculanți, prin ieșirile publice, să o țină tot așa că le merge. E CEVA DE NOGOCIAT/ACCEPTAT AICI?”, scrie senatorul PSD, Daniel Zamfir pe contul său de Facebook.

Și premierul Nicolae Ciucă pare să fie afectat de situație, deoarece la ultima ședință de Guvern, aceea în care s-a votat ordonanța anti speculă, i-a avertizat pe miniștri Energiei și Finanțelor să facă ceva!

Vezi ce răspunde Popescu, în Știrile RTS, de la ora 19:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button