SOCIAL

Petre Daea a plecat din nou prin țară

Last Updated on iulie 22, 2022 by Erceanu Ileana

Petre Daea a efectuat o nouă vizită pe teren, în localitatea Făcăeni din județul Ialomița, pentru a verifica stadiul lucrărilor de execuție în cadrul unor obiective de investiți.

Este vorba despre echipamente din cadrul unor stații de irigații. De asemenea, Daea a analizat și starea de vegetație în perimetrele irigate.

În cadrul deplasării, ministrul Petre Daea a susținut că „Parlamentul României a stabilit prin vot unanim Programul de reabilitare a sistemului de irigații, început în 2017, ce a fost executat în ritmul propus și pe care legiuitorul l-a stabilit”.

Totodată, Parlamentul României a stabilit un nou Program de reabilitare care urmărește creșterea suprafeței irigate de la 1.8 milioane hectare la 2.6 milioane hectare, cu o alocare bugetară de 1.5 miliarde euro. În acest context, ministrul a transmis că unul dintre obiectivele importante în cadrul proiectelor executate este realizarea staţiilor de pompare, echiparea lor cu mijloace moderne de pornire, automatizate, și care să aibă un consum redus de curent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button