SOCIAL

Vor îngheţa pensiile şi salariile? Adrian Câciu: „Trăim cea mai complicată situație din ultimii 70 de ani”

Last Updated on mai 26, 2022 by Romeo Crismaru

Ministrul Finanțelor Adrian Câciu a exclus posibilitatea înghețării pensiilor sau salariilor, în contextul reducerii cu 10% a cheltuielilor publice cu bunuri și servicii, în vederea asigurării fondurilor pentru programul Sprijin pentru România.

„Nu este momentul să facem o risipă financiară pe bunuri și servicii în acest an complicat”, a spus ministrul Finanțelor, miercuri, la finalul ședinței de Guvern, după ce premierul a cerut austeritate de la ministere.

Adrian Câciu, care spune că „trăim cea mai complicată situație din ultimii 70 de ani”, a precizat că nu vor fi afectate investițiile, pensiile, salariile sau asistența socială, și  reducerea cheltuielilor va fi însoțită de majorarea veniturilor la buget și de creșterea absorbției fondurilor europene.

Ministrul Finanțelor spune că nu vor fi reduse doar achizițiile de bunuri și servicii, ci vor fi făcute economii și în alte sectoare, cum ar fi subvențiile și transferurile.

În iulie vor fi înghețate și angajările la stat, a  mai spus ministrul Adrian Câciu.

„Cea mai mare creștere de posturi bugetare a avut loc între septembrie și octombrie 2021, cu 30.000 de posturi. În acest an avem o creștere de, circa, 1000 de posturi pe lună, la nivelul întregii administrații, locală și centrală, și vin după o serie de amânări a angajărilor la stat de câțiva ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button