ACTUALITATE

Vouchere pentru renovarea locuinței 2023

Last Updated on septembrie 14, 2023 by Erceanu Ileana

Guvernul României a demarat o inițiativă ambițioasă menită să sprijine proprietarii în eforturile lor de a face locuințele mai eficiente energetic.

Sub numele de „Casa Eficientă Energetic,” acest program oferă vouchere în valoare de 72.500 de lei pentru cei interesați de îmbunătățirea eficienței energetice a locuințelor lor în anul 2023. Vă prezentăm mai jos mai multe detalii despre această inițiativă guvernamentală, care poate aduce beneficii semnificative proprietarilor de case din România.

Scopul acestei inițiative este să promoveze eficiența energetică în locuințe și să contribuie la reducerea consumului de energie. Proprietarii de case pot accesa finanțare pentru lucrări de renovare care vizează îmbunătățirea eficienței energetice a locuinței lor prin intermediul programului „Casa Eficientă Energetic.” Obiectivul final este de a crește cu cel puțin 30% eficiența energetică a acestor locuințe, reducând astfel consumul de energie și emisiile de CO2.

Cei interesați de acest program pot solicita vouchere în valoare de 72.500 de lei pentru a acoperi costurile renovării. Aceste fonduri pot fi utilizate pentru o gamă variată de lucrări, cum ar fi izolarea termică a locuinței, înlocuirea ferestrelor și ușilor cu modele mai eficiente din punct de vedere energetic, modernizarea sistemului de încălzire sau instalarea de panouri solare pentru producerea de energie verde.

Un aspect important de menționat este că voucherele nu sunt rambursabile și trebuie utilizate exclusiv pentru proiecte de eficiență energetică ale locuințelor. Beneficiarii trebuie, de asemenea, să respecte anumite standarde și cerințe stabilite în cadrul programului.

Programul „Casa Eficientă Energetic” reprezintă o oportunitate excelentă pentru proprietarii de case din România de a-și îmbunătăți confortul locuinței și de a contribui la protejarea mediului înconjurător prin reducerea consumului de energie. Pentru a participa, este necesară depunerea unei cereri și obținerea aprobării din partea autorităților guvernamentale. Mai multe informații despre eligibilitate și procedurile de aplicare pot fi obținute de la instituțiile guvernamentale competente.

Sursa: Ziarul Unirea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button