ACTUALITATE

Week-end încărcat pentru polițiștii mehedințeni: permise și certificate reținute și soferi băuți!

Last Updated on februarie 12, 2024 by Erceanu Ileana

Nu mai puțin de 63 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 37.612 lei au aplicat polițiștii mehedințeni, care au mai 18 permise de conducere și 18 certificate de înmatriculare. Doi șoferi români și unul bulgar au fost prinși cu alcoolemie.

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri mehedințeni în colaborare cu polițiștii din cadrul IPJ Caraș-Severin și IPJ Timiș au desfășurat acțiuni pe DN 6, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 37.612 lei. Pentru încălcarea normelor rutiere au fost reținute 18 permise de conducere și retrase 18 certificate de înmatriculare.

Au fost depistați în trafic și șoferi băuți. Printrea aceștia și un șofer de TIR bulgar, în timp ce conducea un anasamblu de vehicule pe Centura Ocolitoare a municipiului Drobeta-Turnu Severin, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Față de bărbat a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 1485 lei, iar ca măsură contravențională i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Totodată, un alt conducător auto a fost depistat pe DN 67, în localitatea Halânga, având o alcoolemie de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Față de bărbat a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 1485 lei, iar ca măsură contravențională i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

De asemenea în aceeși zi, un bărbat de 36 de ani, din Drobeta-Turnu Severin a fost depistat, pe DN 6, în localitatea Ciochiuța, având o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o uniatate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În acest caz, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Prin activitățile desfășurate, polițiștii au urmărit combaterea consumului de alcool și substanțe interzise la volan, respectarea regimului legal de viteză și conștientizarea participanților la trafic asupra importanței respectării legislației rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button