EVENIMENT

Ziua Drapelului Național, 26 iunie

Last Updated on iunie 26, 2024 by Erceanu Ileana

 Ziua Drapelului Naţional este  sărbătorită în fiecare an la data de 26 iunie.

„Ziua Drapelului Naţional celebrează unul dintre cele mai importante însemne ale naţiunii române. Începând cu anul 1848, tricolorul a marcat, marile evenimente istorice care au dus la crearea statului naţional român, independent, unitar şi democratic. Culorile drapelului au însufleţit generaţie după generaţie, în lupta pentru împlinirea marilor idealuri naţionale – asigurarea independenţei, triumful libertăţii, instaurarea democraţiei şi a statului de drept şi integrarea României în NATO şi Uniunea Europeană”, spune preşedintele într-un mesaj.

Ziua Drapelului Naţional este un bun prilej de a reafirma valorile fundamentale ale naţiunii noastre şi de a acţiona împreună pentru consolidarea coeziunii şi împlinirea marilor aspiraţii naţionale. Simbol al identităţii româneşti, Drapelul Naţional reprezintă un element unificator pentru români, oriunde s-ar afla. Drapelul Naţional flutură alături de steagurile aliaţilor şi partenerilor noştri, împreună cu care împărtăşim valori şi idealuri comune în misiuni internaţionale desfăşurate sub egida NATO, UE sau ONU.

Tricolorul este prezent în momentele de cumpănă sau de bucurie, la evenimente naţionale şi internaţionale, în instituţii, la parade sau cu prilejul competiţiilor sportive.  Onorăm Drapelul Naţional ca simbol al înaltelor valori naţionale pe care le reprezintă şi, totodată, ne amintim cu recunoştinţă de toţi înaintaşii noștri care au slujit şi s-au sacrificat pentru apărarea acestora – de la paşoptişti până la actualii veterani ai forţelor armate, care au participat recent în teatrele internaţionale de operare.

Și la Drobeta Turnu Severin, oficialitățile locale a sărbătorit Ziua Drapelului, printr-o ceremonie de înălțare a drapelului, la care au participat cadre miltare, fanfara militară, conducerea Prefecturii, precum și vicepreședinții Consiliului Județean Mehedinți, Ramona Cupă și Ionică Negru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button