EVENIMENT

Ziua Gărzii Naționale de Mediu

Last Updated on martie 12, 2024 by Erceanu Ileana

Ziua Gărzii Naţionale de Mediu este sărbătorită anual la 12 martie, dată care se marchează înfiinţarea acesteia, de către Guvernul României, în anul 2003.

La 12 martie 2003, Guvernul României a înființat Garda Națională de Mediu, un corp specializat de inspecție și control, care urmărește respectarea legii în domeniul protecției mediului, în scopul prevenirii și descurajării fenomenelor infracționale. Înființarea Gărzii Naționale de Mediu s-a impus ca o măsură pentru conservarea resurselor naturale și pentru asigurarea unui mediu sănătos, în condițiile creșterii numărului de factori care poluează mediul, a actelor și a faptelor infracționale la adresa fondului forestier și cinegetic, precum și a creșterii agresivității autorilor acestora.

Ziua de astăzi, 12 martie 2024 este sărbătorită și de Garda Națională de Mediu Mehedinți, fiind o zi specială pentru comisarii din cadrul Comisariatului Județean Mehedinți al Gărzii Naționale de Mediu. Aceștia sărbătoresc ziua Gărzii Naționale de Mediu, dar și momentul în care colega acestora Mariana Nună se desprinde de rutina zilnică a muncii și începe o nouă aventură în viața de pensionar.

Colegii îi mulțumesc pentru dedicarea, sprijinul și colaborarea din toți acești ani, în care le-a fost alături și, nu în ultimul rând, pentru prietenia și înțelegerea de care a dat dovadă de fiecare dată.

,, A fost o colegă și o prietenă de nădejde, iar experiența și învățămintele ei au fost neprețuite. Și pentru că astăzi este și ziua ei de naștere, îi urăm un călduros „La mulți ani!” , multă sănătate, liniște, momente pline de bucurie și o pensie îndelungată!”, spun colegii acesteia pe pagina de Facebook a a Gărzii Naționale de Mediu Mehedinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button