ACTUALITATE

Ziua Independenței SUA

Last Updated on iulie 4, 2023 by Romeo Crismaru

O democrație vibrantă, un simbol al libertății, păcii și securității, un partener strategic și, pentru mulți, încă un vis!

Statele Unite ale Americii sunt un reper de independență pentru întreaga lume, iar acest statut a fost consolidat încă de acum 247 de ani, când a fost adoptată Declarația de independență.

„Parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii este una dintre cele mai importante componente ale politicii externe a României, este un garant al interesului nostru de a dezvolta valorile democratice și de a consolida legăturile economice cu SUA. În condițiile geopolitice dificile generate de atacul Rusiei în Ucraina, un rol deosebit de important îl are colaborarea în domeniul apărării dintre SUA și România. Găzduim peste 3.000 de militari americani care se antrenează aici cu scopul de a îmbunătăți, împreună cu aliații, sistemul de apărare și securitate pe flancul estic al NATO. Cooperăm și realizăm schimburi de experiență la nivel cultural, artistic, educațional, economic, iar în ultimii ani, talentul românilor și potențialul american au revoluționat era tehnologiei! La mulți ani, SUA, de Ziua Independenței! La mulți ani, cetățeni americani!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Alagin Georgescu, pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button