EVENIMENT

Ziua pompierilor din România marcată la ISU Mehedinți

Last Updated on septembrie 13, 2023 by Erceanu Ileana

Sărbătorită în fiecare an la data de 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România este un prilej de celebrare a tuturor salvatorilor, cei care au ales să-și pună viața în slujba semenilor. 

Sub deviza ,,curaj și devotament” pompierii mehedințeni au aniversat astăzi, 13 septembrie 2023, la Palatul Culturii ,,Teodor Costescu”, împlinirea a 175 de ani de la actul de eroism al predecesorilor lor, în apărarea Revoluției de la 1848.

Activitatea s-a desfășurat în prezența oficialităților județene și locale, dar și a reprezentanților instituțiilor cu care pompierii mehedințeni colaborează în gestionarea situațiilor de urgență, pentru siguranța cetățenilor.

După intonarea imnului de stat al României, cei prezenți au păstrat un moment de reculegere în memoria salvatorilor căzuți la datorie, dar și a camarazilor care au plecat prea devreme dintre ei.

Inspectorul șef, colonel Marius Cristi Gogîltan, a mulțumit tuturor pompierilor mehedințeni pentru efortul continuu și implicarea de care dau dovadă în îndeplinirea misiunilor și a înmânat noile grade unui număr de trei ofițeri și patru subofițeri, care s-au distins în activitatea profesională, fiind înaintați în gradul următor înainte de expirarea stagiului minim în grad.

La ceas aniversar, salvatorii mehedințeni au fost felicitați de către prefectul județului, Alin Isuf, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, dar și primarul municipiului, Marius Screciu, pentru curaj, dăruire și profesionalism, apreciind efortul depus de aceștia în sprijinul comunității.

În încheierea ceremonialului, inspectorul șef al ISU Mehedinți a înmânat diplome principalilor colaboratori pentru buna cooperare și sprijinul acordat în gestionarea situațiilor de urgență.

Nu au fost uitați nici colegii care au trecut în rezervă, față de care unitatea și-a arătat aprecierea prin înmânarea unor diplome de merit, onorând nobila lor misiune de apărători ai vieții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button