ADMINISTRATIE

ZONĂ URBANĂ MODERNIZATĂ COMPLET, ÎN APROPIEREA TÂRGULUI VETERANI

Last Updated on aprilie 19, 2024 by Romeo Crismaru

S-a încheiat modernizarea unei noi zone urbane în apropierea Târgului Veterani din Drobeta-Turnu Severin. Lucrările reprezintă o continuare a investițiilor din anii precedenți, realizate în jurul blocurilor VT1, VT2, G1, G2, 21 și 22. Proiectul de regenerare urbană încheiat recent, include blocurile 1/100G/2/22/21/G2 și zona cuprinsă în perimetrul străzilor Anghel Saligny, Veterani și Iuliu Maniu.

„A fost o lucrare destul de grea, noi ne-am mobilizat să o încheiem înainte de termen. Am realizat partea de carosabil, pietonală, canalizare pluvială, zona din preajma blocurilor,” a precizat Eugen Rușețelu, reprezentantul fimeri care a executat lucrările

În mai puțin de trei luni acestea au fost încheiate și s-a reușit transformarea unui spațiu a deteriorat într-o zonă urbană curată și modernă. Severinenii care locuiesc în această zonă, vor avea de acum la dispoziție 90 de locuri noi de parcare.

„Am reabilitat zona pietonală, aleile dintre blocuri, intrările în scările de bloc, spații verzi, aici vorbim despre o zonă urbană, reabilitată complet. Era o zonă în care nu s-a intervenit de zeci de ani.” a transmis Marius Screciu, primarul orașului Drobeta-Turnu Severin

În următoarele două săptămâni se vor încheia lucrările la alte două zone similare din cartierul Crihala și vor fi demarate alte 16 proiecte de regenerare urbană în diferite zone ale municipiului, acoperind astfel zonele care necesită investiții și modernizare.Lucrările încheiate recent în zona Târgului Veterani au fost finanțate din bugetul local și se ridică la aproape 2.300.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button