ACTUALITATE

12 mai – Ziua Internațională a asistentului medical

Last Updated on mai 12, 2022 by Romeo Crismaru

Astăzi, în lumea întreaga, sunt sărbătoriți cei care, în perioada pandemiei de COVID-19, au fost supranumiți ,,îngerii în halate albe”, cât și ,,eroii din linia întâi”.

În acest an, Ziua Internațională a Asistentului Medical are o temă ce deschide orizontul către atât de necesara consolidare a asistenței medicale prin investiție, sprijin și protejare a celor care sunt parte din acest domeniu. Este ziua asistenților medicali din lumea întreagă.

Salvarea de vieți și optimizarea serviciilor medicale oferite pacienților sunt argumente solide în acest sens. Sănătatea nu este totul, dar fără sănătate totul este nimic. Fiecare 12 Mai este, în fapt, un prilej de recunoaștere, la scară extinsă, a rolului pe care armata salvatoare a asistenților medicali o are în raport cu provocările cărora trebuie să le facă față. Caracterizați prin modestie și prin activitate desfășurată în beneficiul comunităților din care fac parte, asistenții medicali sunt profesioniștii neobosiți, aflați la un apel distanță de fiecare persoană ce are nevoie de îngrijirea stării de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button