ACTUALITATE

150 de sancțiuni contravenționale în doar 24 de ore date de polițiștii mehedințeni

Last Updated on noiembrie 9, 2023 by Erceanu Ileana

În ultimele 24 de ore, poliţiştii mehedințeni au acţionat în tot județul, pentru prevenirea și descurajarea oricăror fapte antisociale.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau substanțelor psihoactive, precum și sancționarea oricăror abateri de la normele legale constatate în trafic.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 150 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 41.795 lei.

Totodată, pentru încălcarea normelor rutiere au fost reținute 8 permise de conducere și retrase 7 certificate de înmatriculare.

În data de 08 noiembrie, polițiștii Biroului Rutier împreună cu specialiști din cadrul Registrului Auto Român au organizat o acțiune pe raza municipiului având drept scop verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

Cu ocazia activităților desfășurate, politiștii au controlat 14 autovehicule și au legitimat 18 persoane, aplicând 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.365 lei.

Tot în data de 08 noiembrie, polițiștii orșoveni au organizat o acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, ocazie cu care au fost controlate 25 de autovehicule și legitimate 34 persoane, fiind aplicate 22 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.750 lei. Totodată, polițiștii au reținut un permis de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

Pe timpul acțiunii a fost depistat un cetățean bulgar în timp ce conducea un autoturism pe D.N.6/E70, pe raza municipiului Orșova, având o alcoolemie de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care polițiștii i-au reținut permisul de conducere și l-au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei.

În data de 08.11.2023, polițiștii orașului Strehaia au organizat o acțiune pentru siguranța traficului rutier ocazie cu care au fost controlate 29 de autovehicule și legitimate 44 persoane, fiind reținut un permis de conducere și retras un certificat de înmatriculare. Totodată, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.610 lei.

Pe timpul acțiunii, a fost depistat un bărbat de 34 ani, din mun. Dr. Tr. Severin, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Republicii din orașul Strehaia, ce efectua transport marfă fără a deține licență în acest sens. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, fiindu-i reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

La data de 08.11.2023, polițiștii orașului Vânju Mare au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, ocazie cu care au fost controlate 17 autovehicule și legitimate 22 persoane, fiind aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.160 lei. 

La data de 08.11.2023, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Cujmir au acționat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică pe raza de competență ocazie cu care au fost controlate 26 de autovehicule și legitimate 33 persoane, aplicând 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.485 lei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button