SOCIAL

 

Last Updated on mai 3, 2022 by Romeo Crismaru

10 lucruri pe care trebuie să le știi când mergi în Grecia

Grecia este o destinație de top când vine vorba de concediile de vară, iar românii optează de multe ori pentru această țară deoarece este aproape, are numeroase plaje superbe și prețuri accesibile.

Fie că este prima vizită în Grecia, fie că nu, există câteva ponturi care vă pot fi utile atât în momentul în care vă organizați concediul, cât și după ce ajungeți la destinație.

Planifică din timp

Grecia este o țară cu foarte multe de oferit, astfel că uneori poate fi dificil să alegeți între numeroasele opțiuni. Totuși, pentru o călătorie fără probleme, mai ales dacă aveți un buget mai redus, este ideal să planificați din timp concediul. Puteți să faceți o listă cu toate cerințele și să vă asigurați că bifați cât mai multe dintre ele. În plus, rețineți detaliile privind transportul de la aeroport către insulă deoarece prinderea curselor cu feribotul poate fi o adevărată aventură.

Atenție la bagaje

Pare un blestem care ne lovește pe mulți dintre noi: ne dăm seama că am uitat acasă ceva important fix când este prea târziu să ne întoarcem. Este greu să faci bagaje, cu atât mai mult când familia este numeroasă. Pentru o organizare eficientă, o listă concepută din timp poate fi o soluție. Totuși, țineți cont că în Grecia, pe lângă statul la plajă (nu uitați de prosoape și costume de baie), vă puteți plimba și puteți vizita multe locuri. Drept urmare, nu omiteți haine ușoare, lejere, dar și încălțăminte adecvată pentru plimbări lungi.

Respectarea codului vestimentar

Cu toate că grecii sunt ortodocși, fiind o destinație turistică, nu există limite în privința vestimentației, dar cu câteva excepții. Dacă plănuiți să vizitați biserici sau monumente sacre, ideal ar fi să nu o faceți în costum de baie. Asigurați-vă că puneți în bagaj și ceva care să vă acopere mâinile și picioarele într-o oarecare măsură în cazul în care obiectivele menționate anterior sunt pe listă.

Protecția solară

Într-o țară cu un soare atât de puternic, crema de plajă cu protecție solară nu este opțională, ci o necesitate. În caz contrar, vă puteți alege cu arsuri serioase, care să vă strice concediul. În plus, crema nu se folosește doar când stați efectiv la plajă. Trebuie să o folosiți pe toate zonele expuse și dacă ieșiți la plimbare în timpul zilei deoarece razele soarelui sunt la fel de puternice.

Bani cash

Deși în orașele mari nu ar trebui să întâmpinați probleme privind plata cu cardul, nu se aplică și pentru insule și zone mai mici. În plus, nici bancomatele nu sunt întocmai la fiecare pas. Ideal ar fi să aveți pregătită o sumă cash.

Nu ignorați orașele

Deși atenția cade pe plaje, orașele din Grecia au de asemenea multe de oferit. Pentru un oraș precum Atena, nici nu vă ajunge o zi pentru a vizita toate obiectivele turistice care merită văzute. Dacă doriți să și explorați în vacanță, ideal ar fi să alocați câte două zile pentru orașe precum Atena, Peloponez, Micene, Epidaur și Monemvasia.

Mijlocul de transport

Dacă doriți să parcurgeți distanțe mai mari, ar trebui să vă interesați înainte ce opțiuni aveți. Traficul și drumurile destul de accidentate ar putea să nu fie cele mai bune condiții pentru un șofer începător de exemplu, asta dacă plănuiți să mergeți cu mașina personală sau să închiriați una acolo. Totuși, taxiurile sunt o opțiune, iar prețurile sunt destul de convenabile.

Fără haine fixe

Nu de alta, dar mâncarea este atât de bună și vine în porții atât de mari, încât nu ar fi deloc exclus să vă sară un nasture de la cămașă sau de la pantaloni. Există numeroase taverne unde puteți mânca bine, la prețuri mici, și nu uitați să încercați tzatziki, feta, legume la grătar, calamari, saganaki, fructe tăiate cuburi și carne de miel. Deși par alimente banale, gustul este cu totul diferit față de tot ce știați.

Bacșișul nu este necesar

Cu toate că românii sunt obișnuiți să lase un bacșiș consistent când ies la masă în oraș, majoritatea grecilor nu au aceleași pretenții. Totuși, dacă simțiți nevoia să lăsați ceva în plus pentru calitatea serviciilor, puteți rotunji nota, spunând chelnerilor să păstreze restul. Totuși, grecii se vor bucura și mai tare dacă veți lăuda mâncarea.

Profitați din plin de vacanța în Grecia

Este ideal să vă bucurați din plin de tot ce are de oferit o vacanță, indiferent de destinație. Dacă sunteți amator de senzații tari, puteți sări de pe stâncile din Grecia, evident în locuri special amenajate. Dacă preferați activități mai relaxante, nu uitați să vizitați bisericile, sau să urmăriți apusul de soare din Santorini, cu vedere la cratere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button