EVENIMENT

25 Octombrie, Ziua Armatei Române

Last Updated on octombrie 25, 2022 by Erceanu Ileana

25 Octombrie constituie amintirea  zilei de împlinire naţională, ziua când armata română şi-a îndeplinit menirea, devenită simbolul  tuturor bătăliilor şi eroilor neamului românesc. Această zi a rămas întipărită în sufletele românilor ca zi în care ţara îşi sărbătoreşte armata şi pe cei care au fost sau sunt în slujba acesteia.

25 Octombrie este Ziua Armatei Române, o zi de cinstire pentru eroismul si jertfele prin care, de-a lungul vremii, oştirea noastră şi-a îngemănat faptele de arme cu soarta neamului românesc, îndeplinindu-și misiunea nobilă de a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială a statului român.

Acţiunile militare purtate de armata română în bătălia pentru Ardeal alcătuiesc un drum glorios, soldat pe pământul transilvan cu numeroase jertfe.

Odată cu încheierea acţiunii de eliberare a teritoriului patriei, după 25 Octombrie 1944, Armata Română a participat, la eliberarea Ungariei.

Devenită simbol, ziua de 25 octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor ca fiind ziua în care ţara îşi sărbătoreşte armata şi pe cei care au fost şi sunt în slujba ei.  Cine nu a fost soldat, va înţelege mai greu ce mare povară porţi pe umeri precum şi unicitatea şi singurătatea soldatului aflat în misiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button