SOCIAL

450 de lei gigacaloria! Primarul spune că e un „preț decent”

Last Updated on octombrie 31, 2022 by Romeo Crismaru

Consilierii locali au votat astăzi, în ședință ordinară, prețul gigacaloriei, pentru încălzirea în sistem centralizat a municipiului Drobeta Turnu Severin. Vorbim de un preț final de 921 de lei, din care populația va plăti 450 de lei pe gigacalorie.

După ce consilierii locali au votat prețul gigacaloriei pentru acest sezon de iarnă, severinenii racordați la sistemul centralizat de termoficare știu exact ce îi așteaptă de acum încolo. Prețul unei gigacalorii va fi de 921 de lei. Doar că, în marea sa generozitate, municipalitatea subvenționează căldura pentru persoanele fizice, astfel încât oamenii vor plăti 450 de lei. În aceste condiții, prețul căldurii pentru o singură lună va ajunge la peste 1000 de lei. Primarul spune, însă, că prețul e unul decent.

„Față de anul trecut subvenția a crescut cu 70 de lei. Prețul la gigacalorie l-am stabilit undeva la 450 de lei, este un preț decent, subvenția este pentru toată lumea. Eu zic că în acest moment, raportat la prețurile de pe piață este un preț decent”, spune primarul Severinului Marius Screciu.

Așadar ne așteaptă o iarnă grea și oricât de decent ar fi prețul gigacaloriei în opinia domnului primar, oamenii vor resimți din plin scumpirile. Severinul continuă să se încălzească cu păcură, pentru al șaselea an consecutiv, iar prețul acesteia a crescut considerabil. De ce s-a ajuns aici? Pentru simplul fapt că atât se poate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button