ACTUALITATE

48 de permise suspendate și peste 100.000 de lei amenzi, de anul nou

Polițiștii mehedințeni au făcut prăpăd în perioada sărbătorilor, dar au avut și motive! 5 dosare penale pentru comerț cu materiale pirotehnice, 48 de permise suspendate, 107.000 de lei amenzi! De asemenea, 4 șoferi băuți s-au ales cu dosare penale.

Cu ocazia sarbătoririi noului an, aproximativ 700 de polițiștii mehedinţeni au fost la datorie, în serviciul comunității, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, protejarea patrimoniului, dar și a drepturilor și libertăților tuturor cetățenilor.

Astfel, pentru a preveni eventuale evenimente neplăcute, polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat verificări pe raza județului, întocmind 5 dosare penale sub aspectul săvarsirii infracțiunii de orice operațiune efectuată fără drept cu articole pirotehnice, totodată fiind confiscată cantitatea de 26 de kilograme de material pirotehnic, cu o valoare aproximativă de 4500 de lei.
Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, bicicliștilor, depăşirea, acordarea de prioritate, constatând 409 abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Au fost sancţionaţi 108 conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum și 26 de şoferi care nu au purtat centura de siguranţă, iar în cazul a 4 şoferi, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvarşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 107.000 lei.

Au fost reţinute în vederea suspendării sau anulării 48 de permise de conducere.

Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele pe sectoarele de drum din municipiu și județ.

Totodată, pentru prevenirea evenimentelor neplăcute și în perioada următoare și pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:

  • Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!
  • Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic!
  • Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri riscante sau neregulamentare!
  • Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
  • Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!
  • Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!
  • Nu vă angajați în traversarea străzii prin locuri nepermise!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button