ACTUALITATE

A apărut tomberonul anti-urși

Last Updated on septembrie 23, 2022 by Erceanu Ileana

În premieră, un tomberon anti-urși ce va fi monitorizat non-stop de o camera video, a fost montat într-o zonă de testare, din Băile Tușnad. Pubela a fost proiectată de experții grupului de lucru creat pentru soluționarea problemelor legate de urși de către Primărie și a fost comandat și confecționat de către Primărie.

Prototipul a fost inițial prezentat în cadrul Conferinței „Tușnad Eco Bear”, ce a avut loc în a doua umătate a lunii august, la Băile Tușnad. Pubela va fi urmărită cu o cameră video , pentru a monitoriza comportamentul urșilor dar și eficiența acesteia.

„Scopul este de a putea observa cum putem îmbunătăți eficiența pubelelor de deșeuri împotriva urșilor, cu care dorim să reducem conflictele. Pentru aceasta, totuși, este important ca recipientul pentru deșeuri să fie utilizat conform destinației”, a precizat primarul din Băile Tușnad, Butyka Zsolt, citat de forestmania.ro.

În luna iulie a anului trecut, peste 200 de localnici din Băile Tuşnad au participat la un marş prin care au dorit să atragă atenţia asupra situaţiei disperate în care se aflau, reclamând faptul că urşii sunt prezenţi în staţiune în fiecare zi, intră în case, în pensiuni, sau merg pe străzile din oraş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button