ACTUALITATE

A venit nota de plată pentru litoralul românesc

Last Updated on iulie 11, 2022 by Toma Mihai

Sezonul estival 2022 marchează un declin fără precedent al turismului de pe litoralul românesc. După anii de pandemie, în care românii au fost obligați să stea acasă, anul acesta au luat cu asalt granițele țării spre Turcia, Bulgaria, Grecia și au programat din timp zboruri spre destinații exotice.

În tot acest timp, la jumătatea verii, în vârf de sezon, litoralul românesc zace mai mult pustiu.

Haosul este la ordinea zilei, nu exista o coerență în dezvoltarea stațiunilor, planificare și promovare, domnește regula “profitului cu japca” și ducem lipsa de specialiști și personal calificat.

O radiografie a litoralului românesc arată un bazar imens cu kitsch, o goană disperată după profit, manifestată prin prețuri exorbitante pentru servicii slab calitative, lipsa de predictibilitate pentru turistul care își plănuiește o vacanță, carențe în privința opțiunilor de petrecere a timpului liber, personal nepregătit în hoteluri și restaurante, tentative de înșelare a consumatorului și la final o notă de plată care lasă un gust amar oricărui turist.

Pe de altă parte, stăm prost și la capitolul strategie. Sistemul all-inclusive care a pus Bulgaria pe harta turismului profitabil și care dă randament uriaș în Turcia, cu ansambluri de hoteluri moderne, cu piscine și parcuri de distracție incluse, cu meniuri diversificate și activități bogate pentru turiști, în România lipsește cu desăvârsire.

Și nu în ultimul rând, ne lipsește promovarea (dar mai întâi trebuie să avem ce promova).

Sursa Știri pe surse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button