ACTUALITATE

Mamaia rămâne fără turiști, din cauza preturilor uriase

Last Updated on iulie 11, 2022 by Erceanu Ileana

Stațiunea  Mamaia nu mai are la fel de mulți turiști ca anii trecuți, iar prețurile din ce în ce mai mari i-au determinat pe români fie să aleagă sudul litoralului, fie să își facă vacanțele peste granițe.

Potrivit TVR, doar pentru a-și asigura parcarea pe o zi, turiștii trebuie să scoată peste 90 de lei din buzunar. Un șezlong costă circa 100 de lei, drept urmare multe dintre ele sunt goale.

„Mi se pare exagerat cât se cere pe o cafea, pe o apă. Sunt prețurile foarte mari și de aia oamenii preferă să meargă în altă țară. Pentru o cafea – 20 de lei, pentru un șezlong – 100 de lei mi se pare foarte mult. Am parcat pe trotuar, nu am plătit”, a declarat un turist, pentru sursa citată.

Managerul unei plaje din Mamaia recunoaște că, în timpul săptămânii, sunt ocupate 40-50 de șezlonguri din 300: ”Mamaia a rămas mai mult stațiune de weekend. Noi avem 300 de șezlonguri și dăm pe zi cam 40-50 în timpul săptămânii și în weekend 150-200”.

Și pe terase bate vântul: ”Turiștii nu știu unde sunt, bănuiesc că au plecat în alte țări, este cea mai groaznică vară. Nu e nevoie de rezervare. În alți ani, turiștii stăteau la coadă, ca să prindă un loc la masă”, a declarat managerul unei terase pentru sursa citată.

„Scăderea în Mamaia este de 15-20 la sută față de anii anteriori. Celebra taxă de parcare, care este una foarte mare, afectează calitatea satisfacției destinației. Pentru că în Mamaia prețurile sunt foarte mari și numai parcarea autoturismelor costă peste 90 de lei pe zi, mulți turiști s-au orientat către sudul litoralului. Eforie atrage foarte mulți turiști, mai ales familii. La 140 de euro pe noapte găsesc cazare cu piscină și parcare inclusă”, a declarat Cristian Bărhălescu, vicepreședinte ANAT Sud-Est, citat de ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button