ACTUALITATE

Acesta este primul număr de înmatriculare verde eliberat

Last Updated on iunie 27, 2022 by Toma Mihai

De ce verde? Fiindcă poți face diferența! Protejează și tu mediul înconjurător!Vă reamintim că de astăzi, cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România, pot beneficia de numere de culoare verde.

Astfel, conform Ordinului comun al ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, al ministrului Afacerilor Interne şi al viceprim-ministrului, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, numerele de înmatriculare cu litere şi cifre de culoare verde vor fi acordate exclusiv autovehiculelor cu emisii zero de CO2 (maşini pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen).

„Numerele de înmatriculare dedicate maşinilor nepoluante vor funcţiona ca un paşaport verde pentru acest tip de autovehicule. Prin identificarea clară şi vizibilă a vehiculelor nepoluante în trafic, creăm cadrul pentru acordarea unor facilităţi celor care le utilizează: fie că vorbim de parcare gratuită, acces permis în zone cu emisii reduse, reduceri de taxe şi impozite, autorităţile locale, în special cele din marile aglomerări urbane, vor avea un instrument de lucru foarte util”, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Ordinul comun care reglementează acordarea de numere de înmatriculare cu litere şi cifre de culoare verde a fost publicat în Monitorul Oficial la finalul lunii aprilie. Noile măsuri vor intra în vigoare la 60 de zile de la publicarea Ordinului în Monitorul Oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button