EVENIMENT

Activități informativ-preventive în cadrul programului ,,Școala Altfel”

Last Updated on decembrie 20, 2023 by Erceanu Ileana

Timp de cinci zile polițiștii mehedințeni desfășoară activități informativ-preventive în cadrul Programului Național „Școala Altfel”, ocazie cu care elevilor le-au fost prezentate recomandări în scopul reducerii riscului de victimizare și de prevenire a delincvenței juvenile.

Cu ocazia întâlnirilor organizate în peste 50 de unități de învățământ din județ aceștia vor aborda subiecte de siguranță școlară privind prevenirea delincventei juvenile si a victimizării minorilor, dar și tema cuprinsă specific în cadrul Planului Național Cadru de Acțiune denumită, – Prevenirea și reducerea faptelor de violență, respectiv a consumului de droguri, alcool și tutun.

La activități participă polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, polițiști de proximitate, ordine publică din cadrul subunităților, secțiilor și posturilor de poliție.

O temă distinctă în cadrul acestor întâlniri o reprezintă siguranța rutieră. În acest sens, polițiștii rutieri vor fi prezenți în mijlocul elevilor, purtând un dialog cu privire la conduita preventivă pe care trebuie să o adopte în calitate de pietoni, bicicliști sau conducători de trotinete electrice.

Prin desfășurarea unor astfel de activități, polițiștii doresc să fie alături de elevi, să-i ghideze și să-i învețe cum să fie responsabili în vederea adoptării unei bune conduite în societate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button