POLITIC

Acuzații grave din partea PMP: „16 miliarde de Euro din PNRR, blocate de Ministerul Energiei!”

Last Updated on martie 29, 2022 by Romeo Crismaru

PMP cere Ministerului Energiei să deblocheze Programul Electric-UP și să construiască mecanisme eficiente care să permită absorbția efectivă a celor 16 miliarde de Euro alocați prin PNRR energiei.

„Cum va gestiona Ministerul Energiei 16 miliarde de Euro din PNRR când nu a fost capabil să semneze, timp de 14 luni, niște contracte de finanțare pe Electric-UP?”, se întreabă public secretarul general al PMP, Ionuț Simionca.

„La 14 luni de la finalizarea înscrierii în programul de finanțare Electric-Up, Ministerul Energiei nu a reuşit semnarea contractelor de finanțare pentru firmele selectate.  În aceste condiții, întrebarea firească este una simplă: cum va gestiona acest minister aproximativ 16 miliarde de euro în condițiile în care există blocaje majore la programele aflate în implementare? Modalitatea în care Ministerul Energiei a administrat programul Electric-Up este dovada clară că avem nevoie urgent de schimbări în administraţia publică centrală. Altfel, PNRR nu va fi decât un mare eşec”, mai spune Simionca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button