MONDEN

Câteva refugiate din Ucraina au deschis o afacere în Constanța cu mâncare tradițională din țara lor

Last Updated on martie 29, 2022 by Romeo Crismaru

„Nu vrem să fim o povară pentru români” – așa spun câteva refugiate din Ucraina, ajunse în Constanța, unde s-au apucat să gătească mâncare tradițională și să o vândă pe internet. La scurt timp, femeile i-au cucerit pe amatorii de găluște ucrainene, iar acum nu mai fac față comenzilor.

Câteva refugiate din Ucraina ajunse în Constanța și-au deschis o afacere de succes, spunând că nu vor să mai stea la mila românilor. Încă din data de 14 martie, refuguiatele au făcut o pagină pe Facebook, numită Varenyk, care este o mâncare tradițională ucraineană. În mai puțin de două săptămâni de la lansare, afacerea a devenit una de succes.

„Mâncare ucraineană delicioasă de casă, care este întotdeauna la îndemână. Micul dejun, prânzul sau cina în 5 minute. Doar produse naturale. Confecţie manuală. Cu dragoste din Ucraina”, este primul mesaj postat de refugiatele din Ucraina.

„De obicei arătăm mai bine. S-a întâmplat că a trebuit să ne părăsim casa pentru o vreme (sperăm că nu pentru mult timp). Vă mulțumim pentru primirea călduroasă în România. Probabil că nu vom înceta să vă mulțumim. Dar nu vrem să fim o povară pentru cetățenii români de rând. Prin urmare, am decis să gătim și să vindem găluște ucrainene foarte gustoase. Sperăm să vă placă și dumneavoastră!”, au mai scris acestea pe Facebook.

Ucrainencele postează și rețete tradiționale din Ucraina

Pe lângă pozele cu preparatele puse la vânzare, femeile au postat pe pagina afacerii atât rețete, cât și lucruri despre ele.

Rețeta găluștelor ucrainene

„Găluște leneșe. Copiii le vor iubi cu siguranță. Le pregătim pe bază de brânză fragedă de vaci. Acesta este preparatul perfect pentru micul dejun”, spun femeile.

Mod de gătit: „Puneți-le în apă clocotită, fierbeți 3-4 minute, amestecând ușor, scoateți pe un platou cu o lingură, presărați zahăr, puteți adăuga smântână. Bucurați-vă!”

500 grame căstă 22 de lei, iar pentru a comanda, trebuie să le scrii pe WhatsApp sau Messenger. La scurt timp, numărul comenzilor a devenit sufocant de mare, iar ucrainencele cer acum îngăduință până gătesc toate găluștele comandate și abia după aceea mai primesc alte comenzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button