EVENIMENTPUBLICITATE

Adresarea premierului indian Narendra Modi la prima sesiune a  Summit-ului G-20 din Bali despre Securitatea energetică și alimentară

Last Updated on noiembrie 16, 2022 by Romeo Crismaru

Îl felicit din toată inima pe președintele Joko Widodo pentru că a oferit o conducere eficientă G-20 într-un mediu global atât de provocator. Schimbările climatice, pandemia de Covid, evoluțiile din Ucraina și problemele globale asociate cu aceasta. Toate acestea împreună au făcut ravagii în lume.

Lanțurile globale de aprovizionare sunt ruinate. Există o criză a lucrurilor esențiale, a bunurilor esențiale peste tot în lume. Provocarea pentru cetățenii săraci din fiecare țară este și mai gravă. Viața de zi cu zi era deja o luptă pentru ei. Ei nu au capacitatea financiară de a face față dublei lovituri și astfel de a se descurca. De asemenea, nu ar trebui să ezităm să recunoaștem că instituțiile multilaterale precum Națiunile Unite, nu au avut succes în aceste aspecte. Și toți am eșuat să facem reforme adecvate în ele. Prin urmare, astăzi lumea are așteptări mai mari de la G-20, relevanța grupului nostru a devenit mai semnificativă.

Excelențe,

Am spus în repetate rânduri că trebuie să găsim o modalitate de a reveni pe calea diplomației și a  încetării focului în Ucraina. În ultimul secol, al Doilea Război Mondial a făcut ravagii în lume. După aceea, liderii vremii au făcut un efort serios pentru a lua calea păcii. Acum e rândul nostru. Sarcina creării unei noi ordini mondiale pentru perioada post-Covid revine pe umerii noștri. Nevoia momentului este de a da dovadă de hotărâre concretă și colectivă pentru a asigura pacea, armonia și securitatea în lume. Sunt încrezător că anul viitor, când G-20 se va reuni în țara sfântă a lui Buddha și Gandhi, vom fi cu toții de acord să transmitem un mesaj puternic de pace lumii.

În timpul pandemiei, India a asigurat securitatea alimentară celor 1,3 miliarde de cetățeni. În același timp, cereale alimentare au fost, de asemenea, furnizate multor țări aflate în nevoie. Lipsa actuală de îngrășăminte în ceea ce privește securitatea alimentară este, de asemenea, o criză uriașă. Lipsa de îngrășăminte de astăzi este criza alimentară de mâine, pentru care lumea nu va avea o soluție. Ar trebui să construim un acord reciproc pentru a menține stabil și asigurat lanțul de aprovizionare atât cu gunoi de grajd, cât și cu cereale alimentare. În India, pentru securitatea alimentară durabilă, promovăm agricultura naturală și repopulăm cerealele alimentare hrănitoare și tradiționale, cum ar fi meiul. Meiul poate rezolva, de asemenea, malnutriția globală și foametea. Cu toții trebuie să sărbătorim Anul Internațional al Meiului cu mare entuziasm anul viitor.

Securitatea energetică a Indiei este, de asemenea, importantă pentru creșterea globală, deoarece este economia cu cea mai rapidă creștere din lume. Nu trebuie să promovăm nicio restricție privind aprovizionarea cu energie și ar trebui să se asigure stabilitatea pe piața energiei. India este angajată pentru energie curată și mediu. Până în 2030, jumătate din electricitatea noastră va fi generată din surse regenerabile. Finanțarea limitată în timp și accesibilă și furnizarea durabilă de tehnologie către țările în curs de dezvoltare sunt esențiale pentru tranziția energetică incluzivă.

Excelențe,

În timpul președinției G-20 a Indiei, vom lucra pentru un consens global asupra tuturor acestor probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button