POLITIC

Alianțele împotriva DREAPTA UNITĂ se prăbușesc

Last Updated on aprilie 23, 2024 by Romeo Crismaru

Liderul PMP, Eugen Tomac, surprinde foarte interesant realitatea din spatele scandalului creat de retragerea candidatului unic PSD – PNL din cursa pentru Primăria Capitalei. Ideea de candidat unic, gândită pentru a bloca DREAPTA UNITĂ, eșuează cu un efect de domino.

Președintele PMP, Eugen Tomac, are o postare cât se poate de sugestivă pe contul său de Facebook, în care reușește să surprindă o realitate destul de crudă pentru cei care au încercat în permanență să blocheze participarea la alegeri a Alianței DREAPTA UNITĂ.

A început marea prăbușire a partidului unic. A căzut prima piesă şi ea va produce efecte exact ca într-un joc de domino. PSD și PNL au organizat un proces electoral caracteristic regimurilor dictatoriale. Au comasat alegerile într-un total dispreț față de democrație. Fără transparență, fără dezbatere, folosind practici totalitare împotriva opoziției. Întreg procesul electoral este pregătit cu încălcarea flagrantă a Constituției României, cu nerespectarea legislației electorale, culminând cu sechestrarea tuturor instituțiilor care puteau opri acest măcel. (…) După ce s-au asigurat că nimeni nu mai poate opri planul roșu de comasare, au început să lovească în opoziție, eliminând de pe buletinele de vot Alianța Dreapta Unită. Doar că ÎCCJ a anulat decizia BEC, luată la propunerea PSD, și din acea clipă partidul UNIC a intrat în derivă. Planul gândit de Iohannis și PSDPNL de a intra în cursa electorală fără o opoziție unită a eșuat. Declinul a culminat azi noapte cu decizia ridicolă de a-și anunța înfrângea în București înainte măcar să fi început campania.”, spune Eugen Tomac.

Eugen Tomac surprinde aici un adevăr de necontestat: PSD și PNL și-au pus candida tunic acolo unde se temeau cel mai tare de DREAPTA UNITĂ, iar efectul a fost unul invers: DREAPTA UNITĂ a crescut în sondaje, taman acolo unde s-a încercat această strategie păguboasă.

Ce s-a întâmplat de fapt? Încercarea de a păcăli bucureștenii cu imaginea candidatului independent și apolitic, profesionist și technocrat a culminat în miez de noapte cu decizia ridicolă a celor două partide de a-și anunța înfrângea în București înainte măcar să fi început campania.

Cele două partide au încercat să copleșească singurul adversar care le-a creat probleme, în special prin sesizarea CCR pe neconstituționalitatea privind comasarea alegerilor, alege să nu judece nimic. Prima lovitură, imediat după ce s-au asigurat că planul diabolic al comasării nu mai poate fi deturnat, au început să lovească în opoziție, eliminând de pe buletinele de vot Alianța Dreapta Unită. Doar că ÎCCJ a anulat decizia BEC, luată la propunerea PSD, și din acea clipă partidul UNIC a intrat în derivă.

„Partidul UNIC candidează pe liste comune la europarlamentare de frică. Partidul UNIC și-a stabilit candidați comuni peste tot unde sunt primari ai Dreptei Unite. Partidul UNIC este disperat și va face tot mai multe greșeli. Ei știu că Dreapta Unită poate câștiga alegerile”, spune Eugen Tomac.

Iar judecata de față nu pare a fi una greșită, deoarece PSD-PNL, ca alianță de conjunctură, s-a prăbușit cu 15% în sondaje, în timp ce ALIANȚA DREAPTA UNITĂ a crescut aproximativ cu aceleași procente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button