ACTUALITATE

Anchetă la Inspectoratul Școlar Mehedinți

Last Updated on august 25, 2022 by Toma Mihai

Comisia judeţeană de bacalaureat, comisiile de examinare şi o comisie de la Corpul de Control al Ministerului Educaţiei fac verificări la Drobeta Turnu Severin, existând suspiciuni de fraudă a bacalaureat.

Verificările au loc la Centrul de examinare de la Colegiul Economic “Theodor Costescu” unde mai mulţi elevi au fost eliminaţi din examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă, după ce ar fi avut foi cu subiectele rezolvate.
Inspectorul școlar general al învățământului mehedințean confirmă existența acestei situații și merge pe principiul „vinovații să plătească”.

“Există, într-adevăr, suspiciuni de fraudă a examenului de bacalaureat, sesiunea august – septembrie. Avem cele două comisii de examen în săli, care verifică tot ce s-a întâmplat în zilele examinărilor, inclusiv imaginile de pe camerele de supraveghere. De asemenea, și comisia județeană verifică imaginile de pe camerele de supraveghere. De la Ministerul Educației a sosit o echipă de control, care verifică aspectele semnalate. Aceste nereguli au fost semnalate de către echipa de monitorizare, venită de la Minister. S-au făcut verificări și au fost eliminați 5 elevi. După aceea, la centrul de evaluare, organizat în județul Timiș, au fost descoperite lucrări identice. Când vom primi această confirmare, în mod oficial, se vor lua măsuri – atât administrative, cât și pe cale penală (în funcție de rezultat). Responsabilii pentru aceste fraude trebuie să plătească – dacă ele se vor dovedi.”, explică ALIN TOMOESCU, inspector școlar general al ISJ Mehedinți.

Între timp, de la sediul IȘJ Mehedinți, au fost ridicate mai multe acte și înscrisuri, care vor fi analizate, urmând ca, la finalizarea anchetei, să se stabilească cine se face vinovat de această situație și să fie luate măsurile corespunzătoare.

Sursa Actual de Mehedinți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button